Publiek Vervoer maakt gebruik van cookies.Meer weten?

Leerlingenvervoer 11 mei

Leerlingenvervoer start 11 mei weer 

 

De basisscholen en het speciaal onderwijs gaan op 11 mei weer open. Dat betekent dat het leerlingevervoer weer wordt opgestart. In overleg met vervoerders en gemeenten hebben we hierover afspraken gemaakt. De vervoerders volgen bij de uitvoering van het Leerlingenvervoer de richtlijnen van de branchevereniging KNV en het landelijke instituut RIVM. In dit artikel leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat en wat we van u verwachten.

 

Uitgangspunt is oude ritplanning

 

Het uitgangspunt voor Leerlingenvervoer is dat het vervoer weer opgestart wordt volgens de ritplanning van vóór de sluiting van de scholen. De vervoerder gaan ervan uit dat alle leerlingen ook nu gebruik maken van het Leerlingenvervoer.

 

Geef uw wijzingen door aan de gemeente en de vervoerder.

 

Het is daarom belangrijk om veranderingen zo snel mogelijk door te geven aan de vervoerders. Dat geldt voor scholen die mogelijk een ander lesrooster hebben en voor ouders die mogelijk even géén gebruik maken van het Leerlingenvervoer. Bijvoorbeeld omdat een ouder zelf een kind naar school brengt of het kind nog thuis laat. Als ouder vragen we van u om dit door te geven aan zowel de gemeente als de vervoerder. Dit is noodzakelijk om een goede planning te kunnen maken.

 

Definitieve planning

 

Na het verwerken van de veranderingen, nemen de vervoerders contact met de ouders om de ophaal-en brengtijden te bespreken. We doen we een beroep op uw flexibiliteit hierin. Het kan zijn dat de ritten er iets anders uit komen te zien dan eerder.

 

Vragen?

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente of de vervoerder. Alvast bedankt voor uw medewerking. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het vervoer zo goed als mogelijk geregeld kan worden.

 

Protocol veilig leerlingenvervoer en veilig vervoer ten behoeve van de kinderopvang.
(Opgesteld door Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), Zorgvervoer en Taxi, de landelijke branchevereniging voor ondernemers actief in deze sectoren samen met de vakbonden FNV en CNV Vakmensen) 

 

Gezamenlijk bericht bij protocol 'veilig leerlingenvervoer en veilig kinderopvangvervoer'.

 

Meer berichten