Publiek Vervoer maakt gebruik van cookies.Meer weten?

Update corona-maatregelen en Wmo-vervoer (8 oktober 2020)

Houd rekening met elkaar


Vorige week kondigde premier Rutte opnieuw maatregelen aan. Sommige maatregelen wist hij heel duidelijk te formuleren. Andere maatregelen daarentegen zijn minder duidelijk en als een advies geformuleerd. Hij laat daarmee de uitvoering ervan over aan organisaties en mensen zelf. We zien in de praktijk dat dit leidt tot vraagtekens bij reizigers maar ook bij de chauffeurs, die iedere dag klaar staan om u en vele andere cliënten veilig naar uw bestemming te brengen.

Helaas is het zo dat er door de coronacrisis minder chauffeurs en voertuigen beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen we niet altijd rijden zoals u dat gewend was. De chauffeurs doen alles wat ze kunnen, maar moeten het ook doen met de mogelijkheden die er zijn. Omdat er door het Coronavirus minder chauffeurs beschikbaar zijn, moeten andere chauffeurs alles op alles zetten om de ritten zo  goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Bepaalde voertuigen zijn soms gewoon niet beschikbaar en daardoor wordt u door een ander vervoersmiddel opgehaald. Dat vinden we heel vervelend. Maar in deze onzekere tijden hebben we ook uw hulp en begrip nodig.

We doen daarom een dringend beroep op iedereen die gebruik maakt van de vervoersvormen van publiek vervoer: houd rekening met elkaar en heb oog voor elkaars veiligheid. We doen ons uiterste best om uw vervoer zo aangenaam mogelijk te maken en dat lukt alleen als we het samen doen. We rekenen daarom op uw begrip en medewerking. 


Maatregelen voor reizigers in Wmo-taxi


Vooralsnog blijven de huidige maatregelen gelden als u gebruik maakt van een Wmo-taxi: 

  • Wanneer iemand klachten heeft die mogelijk wijzen op een besmetting met het Coronavirus, dan kan er geen gebruik worden gemaakt van het Wmo-vervoer. De chauffeur kan de reiziger bij zichtbare klachten weigeren.  
  • Het is verplicht om een mondkapje te dragen. 
  • De vervoerstijden van de Wmo-taxi zijn vanaf 1 juli van 06.00 uur tot 01.00 uur.  
  • Betaling kan alleen via automatische incasso/machtiging/(bij voorkeur gepaste) contante betaling en indien aanwezig (contactloze) pinbetaling. 
  • Boek uw reis bij voorkeur 24 uur van tevoren. 
  • Reis bij voorkeur buiten de spitstijden, deze zijn van 7.00 uur tot 9.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur. 

Uw vervoerder kan u vragen uw reistijden indien mogelijk aan te passen i.v.m. het aantal beschikbare voertuigen en chauffeurs.  

Meer berichten