I.v.m. werkzaamheden in Zeerijp rijdt buslijn 45 een andere route tussen Spijk en Loppersum van 8 mei tot 8 januari 2024

Aanleiding werkzaamheden in Zeerijp

Van 8 mei 2023 tot 8 januari 2024 zijn er werkzaamheden in Zeerijp. Vanwege deze werkzaamheden en de beperkte beschikbaarheid van alternatieve wegen waarover een bus kan rijden, is Qbuzz genoodzaakt lijn 45 om te leiden tussen Spijk en Loppersum. De plaatsen Losdorp, Godlinze, ’t Zandt en Zeerijp kunnen niet bediend worden door lijn 45. Voor reizigers uit deze plaatsen is de fiets of de hubtaxi het alternatief.


Wat is de hubtaxi?

De hubtaxi is vraagafhankelijk vervoer tussen huisadres en hub. Hubs zijn vervoersknooppunten zoals grotere bushaltes en treinstations. Met de hubtaxi kun je reizen naar elke hub binnen 20 kilometer.

Kijk voor een volledig overzicht van alle hubs op https://www.reisviahub.nl/hubs/ en voor alle spelregels rondom het gebruik van hubtaxi op https://www.publiekvervoer.nl/reizigers/hubtaxi.

De hubtaxi moet minimaal 1 uur van tevoren gereserveerd worden. Als je na je rit met de hubtaxi met de bus of trein verder reist en een gegarandeerde overstap wilt, dien je 2 uur van tevoren te reserveren. In de hubtaxi geldt het reguliere ov-tarief voor reizen van en naar een hub indien er daarna overgestapt wordt op regulier openbaar vervoer (trein of bus). Je betaalt de chauffeur contant of met de pin. OV-chipkaart en abonnementen zijn niet geldig.


De hubtaxi is in gemeente Eemsdelta te reserveren via 0800 0567 (lokaal tarief).


Regeling hubtaxi voor abonnementhouders

Vanwege de duur van de werkzaamheden bij Zeerijp en de impact op lijn 45 geldt tijdens de werkzaamheden een speciale regeling voor reizigers met een sterabonnement of het studentenreisproduct. Reizigers uit Losdorp, Godlinze, ’t Zandt en Zeerijp kunnen in de periode van de werkzaamheden kosteloos met de hubtaxi reizen naar de hubs Station Loppersum of Station Appingedam en aldaar hun reis vervolgen.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • Reizigers met een sterabonnement of studentenreisproduct geven bij het reserveren aan dat ze een sterabonnement of studentenreisproduct hebben.
  • Deze regeling is alleen van toepassing op reizen vanuit de dorpen Losdorp, Godlinze, ’t Zandt en Zeerijp van/naar de hubs Station Loppersum en Station Appingedam.
  • De chauffeur van de hubtaxi kan de reiziger om bewijs vragen van het vervoersbewijs. Dit is eenvoudig mogelijk door bij een oplaadpunt een uitdraai te laten maken van de producten op de kaart of door een print screen of uitdraai te maken van de pagina met producten per kaart op de website van ov-chipkaart.nl.
  • Deze regeling geldt niet voor reizigers met een kortingsproduct (leeftijdskorting, Dal Voordeel Noord Nederland, etcetera). De regeling geldt alleen voor reizigers met een vooraf afgekocht reisrecht.Meest gelezen:

Hubtaxi actie verlengd t/m december 2023

Lees verder

Vervoerovereenkomsten publiek vervoer in Groningen en Drenthe zijn verlengd tot juli 2024

Lees verder

Een stijgende vraag naar Wmo-vervoer in 2030

Een onderzoek op basis van de data uit het dashboard Publiek Vervoer Groningen Drenthe levert interessante gegevens op o...
Lees verder