Extra info over klachten en privacy

Gegevensverwerking bij compliment/ klacht 

Als u een compliment of een klacht indient, weten wij wie u bent. Deze informatie gebruiken wij om een antwoord op uw compliment/klacht te geven. Hoe wij omgaan met uw gegevens bij een klacht of een compliment, leest u hieronder. 


 1. Voordat u een compliment/klacht indient, vragen wij uw toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken voor de afhandeling van uw compliment/klacht. Geeft u geen akkoord? Dan kunnen we uw klacht/compliment niet behandelen.

 2. De volgende gegevens slaan we op in het klachtenregistratiesysteem:

  1. Voorletters en achternaam

  2. Geslacht

  3. Adresgegevens

  4. Telefoonnummer

  5. E-mailadres

  6.  Ritgegevens

  7.  Pasnummer (als dat nodig is)

  8. Geboortedatum (als dat nodig is)

 3. Afhankelijk van de inhoud van de compliment/klacht delen we uw persoonsgegevens met een vervoerder of een gemeente. Dit is nodig om een reactie te kunnen geven. 

 4. Uw persoonsgegevens worden 2 jaar bewaard.

 5. U mag uw persoonsgegevens inzien, verbeteren of laten verwijderen. Ook mag u uw toestemming later weer ongedaan maken. En u mag ook bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

  Ook heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u ons kunt vragen om de persoonsgegevens die wij van u hebben op te sturen naar u of een organisatie. Het gaat om digitale gegevens. Wilt u hiervan gebruik maken? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Stuur een kopie mee van uw ID-bewijs. Belangrijk daarbij is dat u uw pasfoto, het nummer van het ID-bewijs en uw Burgerservicenummer zwart maakt. U krijgt binnen vier weken een reactie van ons. 


Landelijke toezichthouder

Ook kunt u een klacht indienen bij de landelijke toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons


Informatie voor reizigers

Reizigers

 

Wmo-vervoer, Leerlingenvervoer, Hubtaxi, Buurtbussen en Stadsvervoer.

Informatie voor organisaties

Organisaties

 

Projecten, Resultaten, Data-aanvragen, Jaarcijfers en Vervoerders.

Iedereen kan met de bus in Groningen en Drenthe

Reizen met een rollator of een rolstoel. Hoor of zie je slec...
Lees verder