2023 Spelregels en Wmo-bijdrage Gemeente Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier - 2023

Om te kunnen reizen ontvangt u de Wmo-pas. Aan de Wmo-pas heeft uw gemeente wel spelregels verbonden. In deze flyer vindt u hierover informatie. Deze flyer hoort bij de folder ‘Reizen met de Wmo-pas’ die in uw informatiepakket zit.


Bij vervoerder Taxi Nuis kunt u een rit reserveren. Er wordt samengewerkt met andere vervoerders in Groningen en Drenthe.


Spelregels

 • Met de Wmo-pas kunt u een taxi bestellen voor ritten tussen uw woonadres en de bestemmingen die in de beschikking van uw gemeente staan. 
 • Wilt u reizen naar een bestemming die niet in de beschikking staat? Belt u dan naar uw gemeente.
 • U mag maximaal 2500 km per jaar reizen naar de bestemmingen in uw beschikking.
 • Maakt u naast uw taxipas gebruik van een scootmobiel? Dan mag u maximaal 1500 km reizen naar de aan u toegestane bestemmingen.
 • U moet uw Wmo-pas altijd bij u hebben als u reist. De pas mag u niet uitlenen aan andere mensen.
 • Medereizigers: U mag tijdens uw reis reisgenoten meenemen. Zij betalen het Medereizigerstarief. Daarnaast mag u twee kinderen tot vijf jaar gratis met u mee laten reizen. 
 • Heeft u de Wmo-indicatie ‘inclusief medisch begeleider’ gekregen? Dan mag u alleen reizen als uw medisch begeleider bij u is. Deze persoon mag gratis met u meereizen.


Wmo-bijdrage

De Wmo-bijdrage geldt tot maximaal 25 kilometer. Het grootste gedeelte van de rit betaalt uw gemeente voor u, een ander deel betaalt u zelf.


Automatisch betalen

Reist u regelmatig met de Wmo-pas? Dan is het handig om gebruik te maken van automatische incasso. Daarmee machtigt u Taxi Nuis om de reiskosten van uw rekening af te schrijven. Het machtigingsformulier kunt u telefonisch opvragen bij uw vervoerder


Meer informatie

Heeft u vragen over het reizen met de Wmo-pas of het machtigingsformulier? Neem dan contact op met Taxi Nuis op telefoonnummer 0800 14 22. De telefonist(e) staat u graag te woord. Of kijk op www.publiekvervoer.nl.

  Wmo-bijdrage

  U gaat reizen en betaalt voor uzelf de eigen bijdrage:

  Ritten tot en met 25 kilometer:

  • Per kilometer € 0,188;
  • Daar bovenop betaalt u per rit het instaptarief van € 1,08.

  Ritten van meer dan 25 kilometer:

  U betaalt voor elke kilometer die u meer dan 25 kilometer reist, het commerciële tarief van de vervoerder.


  Let op: Als u een Valyspas heeft, kunt u ook hiermee reizen. Dat is voor u voordeliger (zie voor meer informatie www.Valys.nl).


  Medereiziger-tarief

  Taxi Nuis


  Neemt u mensen mee in de taxi? Zij betalen per persoon:


  Ritten tot en met 25 kilometer:

  • Per kilometer € 0,50
  • Instaptarief: geen

  Ritten van meer dan 25 kilometer:

  Per extra gereden kilometer betalen zij het commerciële tarief van de vervoerder

  Voetnoot

  Reizen met de Wmo-pas - Spelregels en Wmo-bijdrage - versie januari 2023 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Prijswijzigingen voorbehouden.