Project OV-Ambassadeurs

Project OV-ambassadeurs 2.0


Vanaf de start van Publiek Vervoer en deels ook al daarvoor, zijn al op beperkte schaal OV-ambassadeurs actief in de provincie Groningen.


OV-ambassadeurs zijn mensen die anderen ondersteunen en adviseren bij het reizen met publieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een overstap en opwaarderen van de OV-chipkaart, maar ook aan  gesprekken met organisaties en bedrijven om hen te wijzen op verschillende vervoersmogelijkheden.


In de komende periode willen we samen met gemeenten en vervoerders OV Ambassadeurs 2.0 opleiden en inzetten in een breder gebied. Deze mensen zijn of worden geschoold in alle verschillende vervoersvormen en zullen uiteindelijk niet alleen in staat zijn om mensen individueel van advies te voorzien over de manier waarop ze van A naar B kunnen komen, maar ook bedrijven, scholen en anderen te adviseren over de mogelijkheden. Van HUB-taxi tot lijnbus en van leerlingenvervoer tot trein.


Wellicht ontdekken we gedurende hun inzet ook andere situaties waar OV Ambassadeurs als vraagbaak kunnen worden ingezet als het gaat om de inzet van de verschillende vervoersmogelijkheden in of vanuit Groningen en Drenthe.


We onderzoeken de mogelijkheden om samen te werken met andere partijen die samen met Publiek Vervoer invulling geven aan de ontwikkeling van OV-Hubs in de komende jaren.

 

 

Lees ook:

Onze vervoerders

Onze vervoerders

Hier vindt u een overzicht van onze vervoerders.
Lees verder
Het bestuur

Het bestuur

Het team van de organisatie Publiek Vervoer wordt aangestuurd door de directeur Arjo Tibben. Hij legt verantwoording af ...
Lees verder

Vacatures

Lees verder