Project Samenvoegen vervoersstromen zorgvervoer

Project Samenvoegen vervoersstromen zorgvervoer

Publiek Vervoer heeft samen met het Zorginnovatie Forum en Gino Software een verkenning laten uitvoeren door de Rijksuniversiteit Groningen naar de mogelijkheid om zorgvervoer (meer) met elkaar te laten combineren.


Gescheiden werelden binnen zorgverzekeringen, gemeenten en andere stakeholders maakt dat er parallelle werelden het vervoer regelen van patiënten vanuit het ziekenhuis. Denk hierbij aan het zittend ziekenvervoer, Wmo vervoer en de Wet langdurig zieken. Combineren van verschillende patiënten is hierdoor op dit moment niet mogelijk. En dat terwijl er zoveel voordeel te behalen is voor zorgverzekeraars, gemeenten, vervoerders en natuurlijk de patiënt zelf! 


De conclusie van de verkenning van de Rijksuniversiteit is dat er gemeenschappelijke voordelen te behalen zijn maar dat dit een moeilijk proces zal zijn. 


Publiek Vervoer is een ideale partij om deze uitdaging aan te pakken. We spreken namens alle gemeenten en kunnen partijen verbinden. We zien  mogelijkheden en starten een pilot.

Lees ook:

Onze vervoerders

Onze vervoerders

Hier vindt u een overzicht van onze vervoerders.
Lees verder
Project Monitoren Testgroep

Project Monitoren Testgroep

De MaaS-pilot van Groningen en Drenthe gaat draaien op een app. Wij willen graag voor de start van de app door middel va...
Lees verder
Wmo vervoer 2020-2030

Wmo vervoer 2020-2030

In 2020 heeft Liselotte  Bingen, beleidsadviseur MaaS bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoek geda...
Lees verder