Project Samenvoegen vervoersstromen zorgvervoer

Project Samenvoegen vervoersstromen zorgvervoer

Publiek Vervoer heeft samen met het Zorginnovatie Forum en Gino Software een verkenning laten uitvoeren door de Rijksuniversiteit Groningen naar de mogelijkheid om zorgvervoer (meer) met elkaar te laten combineren.


Gescheiden werelden binnen zorgverzekeringen, gemeenten en andere stakeholders maakt dat er parallelle werelden het vervoer regelen van patiënten vanuit het ziekenhuis. Denk hierbij aan het zittend ziekenvervoer, Wmo-vervoer en de Wet langdurige zorg. Door verschillende wet- en regelgeving is het combineren van patiënten in één taxi op dit moment niet mogelijk. En dat terwijl er zoveel voordeel te behalen is voor zorgverzekeraars, gemeenten, vervoerders en natuurlijk de patiënt zelf! 


De conclusie van de verkenning van de Rijksuniversiteit is dat er gemeenschappelijke voordelen te behalen zijn maar dat door de huidige wet- en regelgeving dit een moeilijk proces zal zijn. 


Publiek Vervoer zal zich blijven inzetten om deze vervoersstromen te combineren.

Lees ook:

Onze vervoerders

Onze vervoerders

Hier vindt u een overzicht van onze vervoerders.
Lees verder
Het bestuur

Het bestuur

Het team van de organisatie Publiek Vervoer wordt aangestuurd door de directeur Arjo Tibben. Hij legt verantwoording af ...
Lees verder

Vacatures

Lees verder