Vervoerovereenkomsten publiek vervoer in Groningen en Drenthe zijn verlengd tot juli 2024

De gemeenten in Groningen en Drenthe, het OV-bureau Groningen Drenthe en de vier vervoerders Connexxion, UVO, Taxi Nuis en DVG hebben besloten de vervoersovereenkomsten met twee jaar te verlengen tot 31 juli 2024.

Publiek vervoer verzorgt verschillende vormen van vervoer: leerlingenvervoer, het geïndiceerd Wmo-vervoer, het participatiewet vervoer en de hubtaxi.

De redenen waarom de overeenkomsten zijn verlengd is dat gebruikers, via klanttevredenheidsonderzoeken, het vervoer en de dienstverlening beoordelen met een ruime voldoende. De samenwerking tussen gemeenten, OV-bureau en de vervoerders is gericht op voortdurende verbetering van de dienstverlening. De huidige onzekere situatie op het gebied van aanbestedingen speelt echter ook een rol. Covid-19 maakt dat potentiële nieuwe opdrachtnemers voorzichtig zijn. Er is grote onzekerheid over de vervoervolumes in de komende jaren. Dit kan betekenen dat ze genoodzaakt zijn fors hogere tarieven te vragen voor het vervoer en bestaat een kans dat er helemaal geen aanbiedingen komen. Met dit laatste is een belangrijk uitgangspunt van gemeenten en OV-bureau in het geding, namelijk het garanderen van vervoer voor mensen die hiervan afhankelijk zijn.

Meest gelezen:

Hubtaxi actie verlengd t/m december 2024

Lees verder

Vervoerovereenkomsten publiek vervoer in Groningen en Drenthe zijn verlengd tot juli 2024

Lees verder

Een stijgende vraag naar Wmo-vervoer in 2030

Een onderzoek op basis van de data uit het dashboard Publiek Vervoer Groningen Drenthe levert interessante gegevens op o...
Lees verder