Informatie over de hubtaxi


Haal je OV-reis dichterbij!

De hubtaxi wordt uitgevoerd door een gecontracteerde vervoerder in de regio.


 • Ik ben al bekend met de hubtaxi en wil direct naar de telefoonnummers. 
 • Ik wil eerst meer informatie over de hubtaxi. Bekijk hier de folder "Reis comfortabel, duurzaam en vlot via een hub en ontdek het gemak van de hubtaxi" en lees dan hieronder verder.

Wat is een hubtaxi?

Met de hubtaxi reist u in een straal van 20 kilometer vanaf een (huis)adres naar een hub (bushalte of treinstation) van uw keuze. Dat is handig als u wat verder weg woont van een bushalte of treinstation en u niet met de fiets, te voet of op een andere manier bij de hub kunt komen. U reist vanaf uw (huis)adres met de hubtaxi naar een hub en stapt daar over op de bus of de trein. Natuurlijk kan de reis ook gemaakt worden vanaf een hub naar een (huis)adres.

Wat is een hub?

Een hub is een vervoersknooppunt in Groningen en Drenthe waar verschillende vormen van vervoer samen komen. Er zijn meer dan 50 hubs in heel Groningen en Drenthe.


Welke rit kan ik maken met de hubtaxi?

 • Van deur naar hub. U reist vanaf een adres (‘deur’) binnen een straal van 20 kilometer naar een hub, die passend is voor het vervolg van uw reis. Maar andersom, vanaf een hub naar een adres (‘deur’), kan natuurlijk ook.
 • Van deur naar deur. U kunt ook van adres (deur) naar adres (deur) reizen, maar dan betaalt u een hoger tarief. U kunt een deur naar deur rit aanvragen voor een reis van minimaal drie kilometer en maximaal 20 kilometer.


Hoe kan ik de hubtaxi reserveren?

U kunt de hubtaxi reserveren door deze minimaal één uur van te voren aan te vragen bij de vervoerder in uw regio. Ga naar het overzicht van alle regio’s en telefoonnummers voor het telefoonnummer van de vervoerder in uw regio.


Heb ik een gegarandeerde aansluiting op de bus of de trein (OV)?

U heeft een gegarandeerde aansluiting op het OV als u minimaal twee uur voor uw aankomst- of vertrektijd de hubtaxi reserveert en duidelijk meldt dat u met het OV verder reist en een overstap moet halen.


Wanneer kan ik met de hubtaxi reizen?

De hubtaxi rijdt tussen 06.00 uur en 01.00 uur. U kunt voor een eerste of laatste rit van trein en bus ook buiten deze tijden reserveren. Meldt dit direct bij uw reservering. Zorg dat u klaar staat rond de vertrektijd. De taxichauffeur wacht maximaal twee minuten op u! U herkent de hubtaxi aan het logo van Publiek Vervoer.


De vervoerder mag uw rit combineren met andere ritaanvragen. Houdt u daarom rekening met een marge van 15 minuten voor én na uw gekozen vertrektijd. Boekt u bijvoorbeeld een vertrektijd van 15.00 uur dan kan de taxi u tussen 14.45 uur en 15.15 uur komen ophalen. In het gebied Zuidwest-Drenthe is de marge 0 tot 20 minuten.Wat kost de hubtaxi?

Actietarief van deur naar hub

Instaptarief

€ 1,08 *

Tarief per kilometer (max. 20km)

€ 0,19 **


* Normaal instaptarief € 1,62
** Normaal tarief per kilometer € 0,28


Voorwaarden:

 • Prijzen per persoon enkele reis.
 • Het actietarief is geldig t/m december 2024.
 • De totaalprijs van de rit is afhankelijk van het aantal kilometers dat u reist. Het hubtaxi-tarief geldt voor maximaal 20 kilometer per rit. Daarboven betaalt u het commerciële taxitarief.
 • Drie kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee met een volwassene.
 • Betaling aan de chauffeur.
 • OV-chipkaart en abonnementen zijn niet geldig.
 • De taxichauffeur wacht maximaal twee minuten op de afgesproken tijd.
 • Helaas is het niet altijd toegestaan om een huisdier mee te nemen in het vervoer. Infomeer vooraf bij de vervoerder naar de mogelijkheden.

De genoemde tarieven gelden voor 2024 of in het geval van het actietarief voor de actieperiode en zijn gebaseerd op het reguliere OV-chipkaarttarief. Prijswijzigingen voorbehouden. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.


Van deur naar deur

Instaptarief

€ 5,42

Tarief per kilometer (max. 20km)

€ 0,94

Het is ook mogelijk om van het ene adres naar het andere adres gebracht te worden. Dit is een deur-deur-rit. Voor deur-deur-ritten geldt de minimale reisafstand 3 kilometer en maximaal 20 kilometer. De prijs van een deur-deur-rit is hoger dan die van een deur-hub-rit.


Voorwaarden:

 • Prijzen per persoon enkele reis.
 • De minimale reisafstand voor een deur-deur-rit is 3 kilometer.
 • De totaalprijs van de rit is afhankelijk van het aantal kilometers dat uw reist. Het deur-deur-tarief geldt voor een rit van maximaal 20 kilometer. Daarboven betaalt u het commerciële taxitarief.
 • Betaling aan de chauffeur.
 • OV-chipkaart en abonnementen zijn niet geldig.
 • Bij het deur-deur-tarief reizen de 2e t/m 8e persoon met 50% korting als het vertrek- en eindpunt gelijk zijn.
 • De taxichauffeur wacht maximaal twee minuten op de afgesproken tijd.
 • Helaas is het niet altijd toegestaan om een huisdier mee te nemen in het vervoer. Infomeer vooraf bij de vervoerder naar de mogelijkheden.

De genoemde tarieven gelden voor 2024 of in het geval van het actietarief voor de actieperiode en zijn gebaseerd op het reguliere OV-chipkaart tarief. Prijswijzigingen voorbehouden. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.


Ga naar contactgegevens van de hubtaxi in uw regio en reserveer.


Lees ook:

Informatie over de hubtaxi

Informatie over de hubtaxi

Wat is een hubtaxi? Met de hubtaxi reist u vanaf uw (huis)adres naar de dichtstbijzijnde hub (bushalte of treinstation) ...
Lees verder
Wmo-rit reserveren

Wmo-rit reserveren

Wilt u een rit boeken met uw Wmo-pas? Neem dan contact op met de vervoerder van de gemeente waarin u woont. U vindt de g...
Lees verder
Hubtaxi reserveren

Hubtaxi reserveren

Hubtaxi reserveren? Bel de vervoerder van de gemeente waar u vertrekt. U kunt alleen telefonisch reserveren.
Lees verder